MONTGAT: COL·LECCIÓ LOCAL - Biblioteca Tirant lo Blanc -

divendres, 15 de juliol del 2016

FONS: Noves incorporacions

Novetats 2016Cossetània, 2015 (CL 796.61 Val)

El Maresme, terra de pagesos, d'horts, de flors i de pescadors, és també terra de bicicletes, perquè tots aquests oficis històrics hi estan relacionats. Avui, la moderna activitat econòmica de la comarca està generant una nova forma d'entendre el turisme, més proper i respectuós amb el territori on s'instal·la, més saludable i més familiar. En aquesta nova manera de descobrir el país les bicicletes estan cridades a ser-ne protagonistes. 

Aquest llibre us proposa conèixer el Maresme, el paisatge, la gent i la seva vida, en deu rutes amb suau cop de pedal; aptes per a tothom, fascinants i diverses. I són a tocar de casa vostra!

La ruta número 10 està dedicada al territori de Montgat, amb un itinerari que parteix des de l'estació de Renfe Montgat Nord i passa per diversos indrets d'interès històric i paisatgístic, com ara la torre de guaita de Ca n'Alzina, una de les mostres d'aquesta arquitectura de defensa del segle XIV. 

Aquesta ruta montgatina té un nivell de dificultat fàcil, amb un recorregut de 17,5 km i un desnivell de 100m, podent-se dur a terme en 1'5h. A destacar, el seguit de miradors naturals que permeten descobrir altres punts de vista del litoral i de la panoràmica metropolitana. 

En Rafael Vallbona (Barcelona, 1960) és escriptor i periodista. Ha publicat llibres de tota mena de gèneres pels quals ha obtingut diversos premis literaris i alguns han estat traduïts a diversos idiomes. La seva passió pel ciclisme l'ha portat a participar en nombroses proves, tant de carretera com de muntanya, i ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n'ha escrit llibres. Un altre llibre relacionat amb aquesta entrada: 

Cicloturisme tranquil per Catalunya: 26 itineraris per descobrir el país amb suau cop de pedal. Cossetània, 2013. 

Vídeo "Cicloturisme tranquil per Catalunya" (data 11/12/2013).  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada