MONTGAT: COL·LECCIÓ LOCAL - Biblioteca Tirant lo Blanc -

divendres, 29 d’abril de 2016

FONS: Noves incorporacions

Novetats 2016


Jaume Carbonell i Sebarroja

Octaedro, 2015. 

Quines són les pedagogies alternatives que estan marcant el rumb de la innovació educativa? Quins són els seus referents, senyals d'identitat i experiències més emblemàtiques? Què aporten i quines crítiques susciten? Dins de cada capítol d'aquest llibre es pretén donar resposta a aquests interrogants.

Es parla de pedagogies no institucionals: d'allò que s'aprèn a l'escola, i fora d'ella; de l'escola inclusiva i del treball cooperatiu; de les pedagogies crítiques; de la perspectiva sistèmica; del coneixement integrat i dels projectes de treball; de les pedagogies no directives i de les escoles lliures; de l'educació lenta, serena i sostenible, i de les aportacions de les diverses intel·ligències. Pedagogies, totes elles, que contribueixen a desenvolupar un aprenentatge més sòlid, crític i creatiu; a la millor assimilació del món, i a la felicitat i el benestar personal i col·lectiu.

Aquest llibre es dirigeix a estudiants de les Facultats d'Educació que vulguin conèixer les claus actuals de l'educació, al professorat en actiu que vulgui pensar en les idees i fonaments teòrics de la seva pràctica quotidiana dins l'aula, i a d'altres professionals o persones interessades per les diferents propostes i escenaris educatius del present i futur. 

Jaume Carbonell i Sebarroja
 és pedagog, periodista i sociòleg. Va ser director de Cuadernos de Pedagogía fins a la seva jubilació, i continua col·laborant amb aquesta revista. És assessor del Diari de l'Educació i professor col·laborador de la Universitat de Vic. És autor de nou llibres sobre educació i coautor de molts d'altres.Imatge extreta del web https://proyectoavolar.wordpress.com

En els següents enllaços podeu llegir dos entrevistes seves: 


Algunes ressenyes d'aquest llibre: 


Els títols de Jaume Carbonell i Sebarroja que podeu trobar disponibles a les Biblioteques de la Xarxa: catàleg Aladí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada