MONTGAT: COL·LECCIÓ LOCAL - Biblioteca Tirant lo Blanc -

dimarts, 29 d’abril del 2014

Notícies

Notícies de Montgat més a més
Abril 2014

03/04/2014 (www.montgat.cat)
Pla d’acció contra els tèrmits al c/ Monsolis
Es posa en marxa un pla d'acció per sanejar la via pública i un pla d'actuació pels particulars afectats.

Darrerament s'ha detectat l'existència de tèrmits a algunes cases del c/ Monsolís. L'Ajuntament, mitjançant una empresa contractada, va realitzar a finals de 2013 un estudi de diagnòstic per situar l'abast de la plaga.
De l'avaluació de l'estudi es va despendre que hi ha vivendes afectades, altres que es desconeix perquè no s'hi va poder accedir, i altres en bon estat. Com les plagues es poden estendre si les condicions són propicies, s'ha presentat un pla d'actuació, per tal de sanejar la part corresponent de via pública, i un pla d'actuació pels particulars afectats per la plaga.
A nivell municipal es realitzaran les actuacions previstes; a nivell particular depèn que cada particular permeti la inspecció, i els hi diagnostiquin si està afectat. Si és el cas, és convenient realitzar les actuacions de sanejament.
El tractament que es preveu és unitari per la via pública i els particulars. De manera que si els particulars afectats s'afegeixen al mateix tractament per tal d'aconseguir l'extinció de la plaga que realitza l'Ajuntament els suposarà una reducció del cost. Per fer-ho els veïns hauran de contractar directament el servei amb l'empresa que fa les actuacions a la via pública.

Els paradistes estant contents del primer dia i ara ja esperen el segon que serà Tiana. Tot i això la ubicació no acaba de ser l’adient segons els paradistes de Tiana

Aquest dissabte ha començat a Montgat el mercat itinerant de productes de la terra del Maresme. Una quinzena de parades s’han ubicat a la plaça de les mallorquines amb molt bona acceptació per part dels paradistes, com reconeixia la Neus Puyuelo de Can Cirera.
Montgat és la primera parada. La segona serà Tiana. Aquest proper dissabte el parc de l’Antic Camp de Futbol serà el lloc escollit per poder fer aquest mercat. Una ubicació que no agrada gaire als paradistes que haurien preferit la Plaça de la Vila, com reconeixia la mateixa Neus Puyuelo.
Des de l’Ajuntament es diu que aquesta ubicació hagués estat molt complicada per la distribució de l’espai i el nombre de parades que fa impossible la seva ubicació.

Entre els alcaldes que han assistit per donar suport es trobaven els de Premià de Mar, Montgat, Vilassar de dalt, Mataró, Calella i Sant Vicenç de Montalt
Àlex  Ramis

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, ha anat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per defensar la legalitat de la cessió de dades del padró municipal a la Generalitat si es convoqués legalment la consulta del 9 de novembre. Una cessió que, malgrat estar aprovada pel ple municipal, es va suspendre de manera cautelar la setmana passada perquè presumptament vulnera la llei de protecció de dades. Ara, Cabrils roman a l’espera que el jutjat contenciós-administratiu prengui una decisió definitiva després d’escoltar les dues parts.
  
El president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, també ha assistit per donar suport a l’alcaldessa. De la mateixa manera, alguns alcaldes del Maresme s’han apropat fins la Ciutat de la Justícia per recolzar la postura del govern municipal de Cabrils. Entre d’altres, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, el de Montgat, Francesc Garcia, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini,  i el president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez.

10/04/2014 (www.eltotdigital.com)
C. Carvajal

Aquest divendres tindrà lloc la presentació de la 1a fase de les obres del Passeig Marítim de Montgat. Donada la importància de les obres, des de l’Ajuntament s’explicarà en què consisteixen tot i que ja estan en fase d’execució. El mateix dia també es presentaran les obres del nou Tanatori i sla reforma del Cementiri municipal. L’acte de presentació es farà a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc demà divevendres a partir de les 19.30h. La reunió informativa està adreçada a tots els veïns/nes de Montgat i comptarà amb la presència dels arquitectes dels projectes.

El projecte del nou Passeig Marítim ha generat polèmica al Casc Antic de Montgat. En principi, no s’havia contemplat una sèrie d’actuacions que finalment s’hauran de dur a terme. Una part de les casetes dels Banys Emporium s’enderrocaran. Concretament, seran 70 metres linials, 38 casetes segons veïns de la zona. És un terreny que pertany a ADIF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el que aquestes casetes s’han construït sense permís. També s’enderrocarà l’antic Tenyidor, un edifici propietat de l’Estat i que fa uns anys li van concedir a la Confraria de Pescadors Verge del Carme.

L’Alcalde de Montgat, Francesc X. Garcia, ha explicat que “des del Consistori s’ha de vetllar per la salubritat i seguretat al municipi. No ens n’haviem adonat fins que hem començat les obres, podriem aixecar la vista i mirar cap a un altre banda però no ho podem permetre”. D’altra banda, també ha fet referència a la llotja, s’està estudiant la possibilitat de desplaçar-la cap a la platja. Aquest divendres l’Alcalde, diferents representants de l’Ajuntament,els arquitectes i tècnics explicaran la 1a fase de les obres del Passeig Marítim que ha suscitat la polèmica. A més a més, es posarà a l’abast dels veïns el projecte de la remodelació del Cementiri i la construcció del nou Tanatori Municipal. Les obres al cementiri es preveu que s’inicin al llarg d’aquest mes d’abril.

11/04/2014 (www.eltotdigital.com)
Crònica de Montgat: “Montgat d’estiu”
Maria Moreno

Olora a sol, a raig de vida i a mar serè i acollidor. La primavera presenta els preparatius d’un estiu que s’augura esplèndid per la Laia. Plena de goig, planeja ja unes opcions que sonen a cascavell de gràcia. I les imaginacions volen i les ganes no es queden enrere.

Sobre l’escriptori, l’estrella de mar que en Martí recollí l’estiu passat. I sobre el cobrellit, records i imatges arraconades i plenes de glòria. Montgat crida la seva presència un any més. I la seva bicicleta l’arrossega, l’atrau a un camí recorregut centenars de vegades. Les bones notícies arriben amb el sorteig de guinguetes de temporada. Això sí que és una bona pista. Cervesa en mà, les estones passen més plàcides i les converses, les xerrades amb amics i els retrobaments amb desconeguts que són sempre benvinguts ja són més a prop. I més bones noves encara. El passeig Marítim s’ampliarà. L’Ajuntament preveu unes obres que permetin l’extensió d’aquest adorable i transitat recorregut en les tardes de sol. Perquè l’espai compartit és doblement bo i perquè la Laia se sent més a prop del seu poble quan s’humanitza i es reconeix en els demés.

Sensació de puresa mediterrània. Tot es pla, tot és ric i tot s’estima. La sorra entre els peus no és un agreujant. Benvingut, Ra. Benvingut a terres montgatines, encara que mai hagis marxat.

18/04/2014 (www.eltotdigital.com)

Comprar el diari, el pa, la fruita, la verdura, el peix, el medicament… són tasques bàsiques que fem diàriament i que, malauradament, no sempre les fem tant ràpid com voldríem. Trobar aparcament, sovint, es converteix en una odissea que ens fa perdre la paciència Aquest és el principal problema amb el que es troben els ciutadans a l’hora d’anar a comprar en comerços locals.

A Montgat fa un any que hem instal·lat l’anomenada Zona Express. Àrees d’estacionament totalment gratuïtes que permeten aparcar a tothom fins a un màxim de trenta minuts. Aquestes les podem trobar a la majoria de les zones on hi ha comerç i farmàcies. Les Zones Express han facilitat i dinamitzat moltíssim la vida comercial a Montgat. Podeu trobar els rellotges horaris que regulen el temps d’estacionament a la majoria de comerços i a les dependències de la Policia Local de manera gratuïta.
20/04/2014 (www.eltotdigital.com)

Festa Major de Sant Jordi a Montgat
Esther Martínez

Sant Jordi s’acosta, i amb ell la Festa Major de Montgat. Una festa que presenta novetats importants respecte els anys anteriors. El pregó que dóna el tret de sortida a les festes es trasllada de la Plaça de les Mallorquines a l’Ajuntament. Enguany anirà a càrrec dels escriptors montgatins Matías Néspolo i Laura Fernández acompanyats per Maria Gisbert, tota una institució a Montgat. 

Es posarà en servei per aquest dia un trenet que recorrerà Montgat des de la Plaça Mallorquines fins a Plaça de la Vila. Una FestaMajor en què la gastronomia és una part fonamental, amb el tastet de faves, la botifarrada, l’esmorzar d’ous ferrats i l’arrossada. I on tampoc i faltarà la rauxa en aquesta Festa Major de Sant Jordi que com sempre comptarà amb els diables, el Castell de focs i les bèsties de foc. I acabat el correfoc tindrà lloc al Pavelló Municipal el concert amb els “De Mortímers” i “Los 80 Principales”.

Podeu consultar tota la programació de les festes en aquestes pàgines o a la web www.montgat.cat.

25/04/2014 (www.eltotdigital.com)
A Montgat els pressupostos s’encallen
Esther Martínez

En el ple extraordinari del passat dimecres 16 d’abril s’han debatut i votat els pressupostos que ha presentat l’equip de govern (CIU i ERC) per aquest 2014. Amb 8 vots a favor (CIU i ERC) i 9 en contra (PSC, PP, ICV i PRE) l’aprvació del nou pressupost no ha estat possible. A partir d’ara els diferents grups polítics de Montgat continuaran debatent els pressupostos que s’han presentat per tal d’arribar a una entesa.

25/04/2014 (www.eltotdigital.com)
  
Ahir a la tarda a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc es va presentar presentar Montgat en Acció. Es tracta d’un conjunt d’esdeveniments que s’han organitzat a Montgat amb l’objectiu d’aconseguir una recaptació que es destinarà integrament a la Fundació Badalona Contra el Càncer. La idea neix d’una sèrie d’inquietuts provinents del Centre Recreatiu i Cultural del Casc Antic de Montgat.

El cap de setmana del 17 i 18 de maig es celebraran un seguit d’esdeveniments al municipi. L’acte central serà el concert de dissabte, en ell hi haurà actuacions dels Geiser, Miquel del Roig i Autoreverse. El concert es farà al Pavelló Municipal d’Esports de Montgat a partir de les 22.30h i l’entrada serà un donatiu de 3 euros. Una hora i mitja abans del concert s’ha organitzat una butifarrada. A més a més, al llarg del diumenge hi haurà diferents activitats destinades a públic de diferents edats, des dels més menuts fins als més grans. Les activitats infantils seran d’accés gratuit, s’instal·larà una urna on es podran fer donacions. Al matí actuarà a la Biblioteca Tirant lo Blanc el Mag Aleix, el Dj. Jonathan d’ ASPAMOTI i el “Duo Chasquiboom”. I a la tarda, es podrà gaudir també a la Biblioteca de l’ “Aplec d’artistes montgatins”.

Les entrades pel concert ja són a la venda, de moment, a l’Instiut Thalassa de Montgat, al Restaurant Montgat amb Gràcia i al Círcol Catòlic de Badalona. A més a més, podeu reservar-les al correu electrònic  entrades@montgataccio.cat.

A la presentació d’avui hi assistiran membres de Montgat en Acció, representants de la Fundació Badalona Contra el Càncer, representants de l’Institut Català d’Oncologia i de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada